Участие на ТопТен Италиан Оупън 2015


На 29.11.2015г, в град Милано, Италия, се проведе престижният турнир по Таекуон-До „Топ Тен Италиан Оупън“, в който взеха участие 13 държави, включително и представители на Българска Асоциация по Таекуон-До.
Състезанието беше организирано от Топ Тен и е най-престижното международно състезание по Таекуон-До в Италия. Проведоха се надпревари в дисциплините индивидуално туль и индивидуално спаринг на седем игрални полета, на две от които се състезаваха деца под 12 годишна възраст, а на останалите 5 игрални полета – деца 12-13 години, юноши и девойки (14-17 години) и мъже и жени (над 18 години).
За провеждане на турнира италианските организатори разчитаха на електронната система за отчитане на точки и резултати „Булскор”, разработена от Българска Асоциация по Таекуон-До. На надпреварата БАТ предостави безжична версия на системата, както и последна версия на софтуера.
Българските състезатели бяха трима: Тедислава Георгиева и Неда Крумова при девойките и Бисер Манчев, който се състезаваше в категория мъже.
Като оператори, работещи със системата, взеха участие българските съдии: Антон Иванов, Крум Станчев, Ивайло Величков, Боян Николов и Иван Славов. За безпроблемната работа на системате помогнаха Венцислав Игнатов, Явор Тасев и Иван Колчагов. Те се грижеха за гладкото преминаване на състезанието, което протече без никакви усложнения от гледна точка на съдийската система, която успя да впечатли италианските домакини.
Нашите състезатели се представиха на много високо ниво и взеха две отличия в спаринга: Неда Крумова – 1-во място спаринг при девойки над 50кг и Бисер Манчев – 3-то място спаринг при мъже до 63кг.
Те показаха спортсменство и много добра подготовка. Поздравления на българските състезатели и вярваме, че на всяко следващо международно състезание, ще се представят все по-добре.

Разгледайте снимки от събитието във Facebook: